';
Preloader logo

Plaza de España

Plaza de España

The winner of the fifth edition of the World Architecture Festival (WAF) Awards in the New and Old category, competing with projects from ten other countries. It is 1,182 m² in size and has a stage of 446 m² and a garden area of 266 m². The other spaces that comprise this square are the rear path that runs past the ravine and which covers an area of 651 m². This links with Plaza del Emigrante, which is located behind the Town Hall. Additionally, spaces dedicated to culture will be opened, such as the amphitheatre, which will cover 132 m², a small meeting space behind the square and the Museum of Art, located in the tower and which will have a total size of 1,456 m².

The Menis Arquitectos studio undertook the remodelling and expansion of Adeje’s Plaza de España, which is home to the Sacred Museum, a viewpoint and municipal offices. With this remodelling project the square is now two and a half times larger and two spaces have been generated: a permanent stage and a lower area, which opens out to the Barranco del Infierno. The project has enabled the creation of new leisure and recreational areas for the town, while respecting the history of the place. This architectural endeavour at Adeje’s Plaza de España was a finalist at the European Prize for Urban Public Space, as it is an example of contemporary action on an historic structure.