';
Preloader logo

Plaza España, Adeje

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Winner of the fifth edition of the architecture of the World Architecture Festival (WAF) awards, in the category New and Old, competing with projects from other ten countries such as China, United States, Australia, United Kingdom, Estonia, Switzerland, Singapore, Slovenia, New Zealand or Canada, has an area of 1182 m2, a scenario of 446 m2, a landscaped area 266 m2 and a scenario of 446 m2. The rest of spaces that complement the Plaza Spain are the back promenade that runs along the ravine, which will have an area of 651 m2, and that joins with the square of the emigrant is located behind the City Hall. Also open spaces devoted to culture as the amphitheatre, which will have 132 m2, also incorporate a small space for meeting and coexistence in the back of the square, as well as the Art Museum, located in the tower and you will have a total area of 1,456 m2. Menis Arquitectos Studio carried out the remodeling and expansion of the Plaza of Spain in Adeje, which houses the Museo Sacro, a viewpoint and the municipal. With this remodeling increased the surface of the plaza twice and average more than the initial, generating two spaces: a permanent stage and a low area, opening up to the Barranco del Infierno. The work has allowed to generate new areas of leisure and recreation for the municipality, respecting the history of the place. This architectural intervention of Adeje Plaza of Spain was also finalist in the awards European space public urban, since it is an example of contemporary intervention in a joint historic